Tanggapan & Cerapan Amir Sari

Samy Vellu Terus Di Desak

Semalam saya bersama-sama teman-teman AMK, yang diketuai Timbalan Ketua AMK, Faris Musa (sam di Jakarta), dihadapan Balai Polis Jalan Dang Wangi, Kuala Lumpur.

Maudu` kami adalah untuk  meneruskan desakan agar siasatan disegerakan oleh pihak berwajib menyiasat apa yang sebenarnya berlaku, sehingga perbelanjaan seabnayak kira-kira RM 2 Billion (Smart Tunnel), tidak dapat menyelesaikan apa yang dirancang. Ikuti di sini. Kami juag desak agar Samy segera dipecat akibat kegagalan tersebut.

Sebelum itu pada 28 Feb lalu, Ketua AMK, Shamsul telah mendedahkan beberapa perkara dalam perjanjian konsesi pembinaan Smart Tunnel, Samy bising, ugut dan marah. Tapi apa yang kami dedahkan menjadi nyata.

Dengan keadaan bocor sana-sini, retak, air hujan melimpah imej Kementerian Kerja Raya tercalar, malahan imej Malaysia juga boleh merudum. Petang semalam sewaktu lepas pulang dari balai polis, bertemu sahabat di jalan telawi, belum sempat melabuhkan punggung ke kerusi seorang dari mereka berkata ; “kalau lepas election nanti aku tengok samy masih menang dan jadi menteri, aku tak boleh nak kata apa lah”

Advertisement

One response

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s