Tanggapan & Cerapan Amir Sari

Mengetuai Kontigen SUKMA

Bermula semalam kontigen Sukan Malaysia (SUKMA) Selangor  ke 13, mula berlepas ke Melaka membawa harapan dan sandaran oleh seluruh peminat dan penyokong sukan Selangor. Kali ini Selangor menghantar 640 orang daripada atlit, pegawai, jurulatih dan urusetia MSNS yang akan bertungkus lumus memastikan kejuaran keseluruhan dapat digapai.

Sekali lagi saya diamanahkan oleh kerajaan negeri dan jawatankuasa pengurus  sebagai ketua kontigen insyallah untuk memastikan misi juara di capai. sekalung terima kasih pada semua pihak yang terlibat terutamanya kerajaan negeri, dan GLC yang telah membiayai persediaan dan kontigen SUKMA kali ini. Juga pada Pegawai MSNS, persatuan sukan, jurulatih, pengurus dan atlit yang telah mula bekerja kira-kira 1 setengah tahun lalu.Juga kepada pihak PBT yang sedia menjadi bapa angkat bagi sukan-sukan yang akan dipertandingkan.

Khamis lalu satu program penyerahan bendera tanda simbolik pada kontigen berlangsung di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia dan Kebudayaan Selangor. Dato` Menteri Besar telah menyempurnakannya dan berharap suntikan semangat dapat terus melonjakkan prestasi atlit di Melaka.

Kepada peminat dan penyokong jika berkesempatan sila hadir ke Melaka menyokong pasukan Selangor.

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s