Tanggapan & Cerapan Amir Sari

Keputusan Terbaru PPSMI : Muhyiddin Khianat & Mengadai Masa Depan Rakyat

Angkatan Muda Keadilan (AMK) melahirkan rasa kesal dan menganggap pengumuman terbaru kerajaan dalam penmansuhan dasar Pengaajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) sebagaimana yang diumumkan oleh ketua pengarahnya Tan Sri Alimuddin Mohd Dom membuktikan bahawa Menteri berkenaan telah mengkhianati harapan dan masa depan rakyat.

Menurut kenyataan Alimudin semalam, keputusan terbaru kerajaan pada awal Ogos menunjukkan bagaimana liciknya penipuan yang dibuat oleh kerajaan melalui Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mengumumkan pada tahun 2012 dasar PPSMI akan dihapuskan.

Ternyata program yang dirancang ternyata mahu memanjangkan polisi terbabit amat jauh dari harapan rakyat yang mahu dasar tersebut segera dihapuskan kerana menyebabkan ramai pelajar yang majoritinya berbangsa melayu terjejas teruk.

Bagi kami keputusan kabinet bagi portfolio Timbalan Perdana Menteri ini menunjukkan jelas dasar-dasar yang merugikan rakyat dan amat menyedihkan keadaan anak-anak muda disekolah rendah telah digadaikan untuk keegoan kerajaan dalam membuat keputusan.

Kami juga curiga keputusan ini dibuat untuk melindunggi kroni dari kerugian atas perubahan dasar kerajaan tetapi akibatnya rakyat telah dikhianati dan membinggungkan pelajar-pelajar sekolah terutama masyarakat melayu di kawasan luar bandar.

Amirudin Shari

Naib Ketua AMK

Adun Batu Caves

Advertisement

One response

  1. BUDAK BELIA BENCI BN

    kerajaan umno kerajaan penipu!!! dulu kata yuran tak payah bayar… tapi kebna bayar jugak…!!! kerajaan umno jugak bodo!!! kalau nak ajar inggeris bukan ajar dalam mata pelajaran matematik dan sains aje… ajar la inggeris dalam mata pelajaran bahasa melayu sekali… kikiki
    saper yang sokong umno memang bodo macam pemimpin umno jugak
    UMNO!!! DAN BN!!! PEGI MAMPUS LA

    Ogos 26, 2009 at 7

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s