Tanggapan & Cerapan Amir Sari

Najib Pembawa Kegelapan

Mac semakin hampir, Najib Razak, semakin gementar mahu menduduki kerusi nombor 1 Malaysia, Perdana Menteri. Najib nampak bijak dan jauh lebih trampil berbanding Pak Lah yang kelihatan lesu dan uzur. Namun Najib ada satu malapetaka iaitu ketakutannya. Ketakutan telah menjelmakan kekalutan dan terburu-buru. Belum jadi Menteri Perdana, beliau telah mengakibatkan kalut dan kabut dalam kerajaan negeri Perak.

Awal-awal nampak gah dan hebat, rampas dari Pakatan dan membuktikan projek nya lebih licin dan berjaya berbanding Anwar Ibrahim. Namun akhirnya dengan keadaan terkini di Perak, nampaknya dia hilang kata-kata. Hanya suruh Zahid dan beberapa yang lain menjerit-jerit tuduh kita hina dan tidak patuh pada raja.

Juga di Selangor, tiba-tiba dalam puluhan kes rasuah yang telah dilapor pada SPRM yang dulunya BPR, kes terbaru laporan GERAK keatas Menteri Besar Selangor menjadi pilihan. Malahan kali ini Ahmad Said Hamdan, Pengerusi SPRM terlebih kata seolah-olah sudah ada bukti kukuh dan ingin mendakwa. Sejak bila SPRM ada kuasa mendakwa. sedang kes yang dikhabarkan telah siap kertas pendakwaan tiada pendakwaan tidak dibawa ke mahkamah mungkin kerana orang itu lebih suci sebab jadi ketua wanita Umno. Juga Khir toyo yang akan jadi hero semua keadaan dengan buat selamba terhadap apa yang telah dibuat selama ini di Selangor, termasuk kes – kes yang berkepentingan pribadi terhadapnya. Apakah Khir mahu jadi ketua pemuda dengan pendedahan kes lembu, lembu menjadi penyebab kemenagan khir ….alahai kesian Pemuda Umno. Budaya Umno telah menjadikan pimpinan muda beku dan di silau dengan kereta dan projek serta kadang kala wanita.

Idealisma perjuangan mereka tenggelam, walau araus perjuangan mereka ternyata agak sempit dan banyak lohongnya.

Gerakan Najib bawa kembali budaya Dr Mahahthir yang kejam dan rempuh walau ia bertentangan dengan perlembagaan dan semangat negara ini. “Menjamin kebebasan dan keadilan untuk rakyatnya”

Advertisement

3 responses

 1. Baru saya baca dalam akhbar hari ini Toyo beli jam tngan RM150,000.00 guna duit anak Syarikat Kerajaan Selangor.Hadiah?

  Februari 24, 2009 at 6

 2. hakimi

  anwar pun sama jugak..malah lebih teruk lagi..sbb perjuangannye bukan atas dasar tuhan,tapi nafsu..klau etikel ne tak keluar..ahli politik sama semua.

  Februari 25, 2009 at 3

 3. YB, teruskan perjuangan demi kebenaran.

  Mac 3, 2009 at 7

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s