Tanggapan & Cerapan Amir Sari

Permatang Pauh Langkah Seterusnya

Alhamdulillah, akhirnya sempat menulis seketika untuk blog ini. Kerja menerpa dengan cukup mendadak. Konspirasi politik 2 telah menjadikan fikiran, penumpuan dan kerja menjadi berlipat-lipat dan berganda-ganda. Kadang-kadang agak kewalahan.

Tanpa perlu mengulang beberapa insiden dalam drama politik beberapa hari lepas yang sentiasa turun naik saham kepada mereka-mereka yang terlibat, akhirnya Anwar memilih Permatang Pauh, untuk usaha kembali berlabuh secara benar dalam politik Malaysia.

Lawan-kawan merasa kemenangan Anwar seperti tidak terelakkan lagi. Bila begitu saya agak bimbang kerana seakan keselesaan jadi sandaran teman-teman seperjuangan. Beberapa kali rasa sedikit selesa ini memakan diri dan menyebabkan kita terpaksa berjuang dengan lebih sukar. Semasa di pilihanraya kecil Ijok ada sekelumit perasaan ini, dan akhirnya semua tahu, selepas Tan Sri tewas dalam pilihanraya kotor itu seakan ada kecewa. Anwar kembali merubat dan mendatangkan kembali kenyakinan sehingga gelombang 8 Mac melanda.

Kemudian selepas 8 Mac, seakan wujud selesa melihat BN simpang siur (sehingga kini pun) memulih kreadibiliti mereka. Tiba-tiba konspirasi ke 2 pula muncul dan semua gempar dan bengong seketika. Kali ini Anwar sendiri yang bertarung setelah berjaya sedikit mengembalikan gerak kerja dan fokus parti dan sahabat-sahabat lain pada hal dan isu sebenar, bagus juga Shabery beri ruang di Televisyen. Apakah ini benar-benar langkah seterusnya atau lubang yang memelecokkan kembali arus perubahan.

Ianya pada tangan ahli parti dan keputusan rakyat. Jangan tunggu lagi Permatang Pauh bukan pelabuhan tetapi batu yang memangkin menuju puncak. Pastikan teman-teman.

#sedikit makluman: untuk berita terkini program dan urusan Dun Batu Caves boleh layari : http://www.adunbatucaves.blogspot.com. Ruangan ini akan lebih saya tumpukan untuk pendapat dan menajam semula tulisan yang kian tumpul…adusss

Advertisement

One response

  1. Informasi Permatang Pauh khusus dan info terkini bagi team Ketua Wanita Keadilan di Permatang Pauh

    http://www.p99ampang.com

    klik ke Permatang Pauh ataupun

    http://www.p44.p99ampang.com

    Ogos 13, 2008 at 12

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s