Tanggapan & Cerapan Amir Sari

Peguam: Akuan berkanun Bala dibuat secara sukarela

Malaysiakini.com

Peguam Americk Singh Sidhu menafikan bahawa penyiasat persendirian, P Balasubramaniam membuat akuan berkanun secara paksa.

Bercakap kepada pemberita di ibupejabat PKR di Tropicana, Petaling Jaya, Americk berkata, akuan berkanun Balasubramaniam yang difailkan pada 1 Julai lalu, dibuat secara sukarela.

Awal hari ini, Balasubramaniam telah menarik balik akuan berkanun yang mengaitkan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan Altantuya Shaariibuu.

Balasubramaniam berkata beliau membuat kenyataan tersebut secara paksa. Beliau bagaimanapun, tidak mendedahkan siapakah yang memaksanya menandatangani akuan bersumpah tersebut.

Ekoran itu, Balasubramaniam hari ini membuat akuan berkanun yang baru tanpa sebarang rujukan mengenai Najib.

Sebelum ini, Americk memberitahu Malaysiakini bahawa beliau tidak tahu mengenai tindakan Balasubramaniam menarik balik akuan bersumpah tersebut pagi tadi.

Katanya, kali terakhir beliau bertemu dengan pelanggannya itu ialah pada jam 4.45 pagi semalam selepas menghantarnya ke balai polis Brickfields.

Balasumbramaniam diwakili penguam baru pagi ini.

Dalam sidang akhbar petang ini, Americk berkata beliau bertemu dengan Balasumbramaniam dua bulan lalu.

Advertisement

One response

 1. Salam,

  10 jasa UMNO kepada Melayu

  Kerajaan Rakyat menerima banyak komen yang terpaksa kami ‘delete’kan kerana komen-komen tersebut berbau hasutan yang maha dahsyat.

  Penulis komen tersebut telah menghasut agar rakyat membenci Perdana Menteri Malaysia, YAB Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang memang terkenal dengan sifat suka menipu, suka meraba perempuan, suka joli wang rakyat dan rasanya dia pun merompak hak rakyat. Malahan bukan dia seorang je, dengan kaum kerabat dia sekali dia ajak merompak harta negara.

  http://www.kerajaanrakyat.com/

  Julai 8, 2008 at 4

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s